Tiga Polis Diraja Malaysia 'Rogol' TKI

LAGI !!!, Setelah beberapa lalu TKI (Tenaga Kerja Indonesia) dilecehkan dengan beredarnya selebaran iklan 'TKI On Sale', kini kenyataan buruk kembali menimpa saudara kita 'pahlawan devisa' di Malaysia. Seorang TKI diperkosa secara bergiliran oleh 3 polisi Malaysia. Apa yang dilakukan oknum polis Malaysia ini sungguh bejat dan biadab. Setelah gagal memeras korban karena hanya membawa fotocopy paspor, ketiga polis Diraja Malaysia tersebut justru bertingkah brutal seperti binatang dengan merogol(memperkosa) korban secara rame-rame.

Nasib malang itu menimpa SM (25) yang bekerja di rumah makan Penang, Malaysia. Peristiwa pemerkosaan terjadi pada hari Jumat (09/11/2012) saat SM pulang kerja. Taksi yang ditumpanginya distop anggota Polis Diraja Malaysia.

Ia diminta untuk menyerahkan dokumen. SM menunjukkan fotokopi paspor. Tapi Polis Diraja Malaysia tidak mau menerima bukti dokumen itu. Ia malah meminta rasuah (suap) jika SM ingin pulang. Akhirnya SM dibawa ke kantor Polisi Bukit Mertajam, Penang, Malaysia.

Dalam rilis BNP2TKI, pelaku tiga polisi Malaysia itu bernama Nik Sin Mat Lazin ,33, yang berkhidmat dalam kepolisian Malaysia selama 13 tahun, Syahiran Ramli ,21, dengan masa pengabdian di polisi Malaysia 2 tahun 1 bulan, kemudian Remy Anak Dana ,25, yang telah melalui masa tugasnya di kepolisian Malaysia untuk 1 tahun 2 bulan.

Kabar soal TKI perempuan yang diperkosa ini dilansir oleh media Malaysia, Sinar Harian. Berdasarkan penuturan korban, dia diperkosa tiga polisi Malaysia di kantor polisi, di Bukit Mertajam, Penang, Malaysia.

3 Polisi Malaysia Perkosa TKI

0 comments:

Post a Comment

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...